KUĆNI RED ZA NOSITELJE OZNAKE KVALITETE “Like HOME”

Vaš domaćin svojim iskustvom i brigom jamči ugodan boravak u svom objektu. Tijekom boravka pružat će Vam svu potrebnu pomoć oko smještaja i poštivati prihvaćene običaje i uobičajene standarde u iznajmljivanju: soba u domaćinstvu, apartmana u domaćinstvu, studio apartmana u domaćinstvu, kuća za odmor u domaćinstvu i kampova u domaćinstvu. Domaćin će se pobrinuti da ugođaj u iznajmljenom objektu bude u skladu s odredbama zakona Republike Hrvatske i utvrđenim parametrima kategorizacije objekta, ali i više od toga: kvaliteta ovog objekta odgovara kriterijima sustava za dodjelu oznake kvalitete "Like HOME".

 

 

 • Cijena usluga u ovom objektu javno je istaknuta i utvrđena (ugovorom ili rezervacijom).
 • Kako bi Vama i Vašim prijateljima, ali i gostima koji dolaze nakon Vas, boravak bio ugodan, molimo Vas da inventar i opremu pažljivo koristite.
 • U vrijeme korištenja sobe, apartmana, studio apartmana, kuće za odmor ili kampa, dužni ste održavati higijenu i čistoću, te odlagati kućni otpad na mjesto koje je određeno našim lokalnim propisima o zbrinjavanju otpada. Ukoliko ste korisnik sobe, domaćin će održavati i čistiti sobu na uobičajen način za održavanje soba.
 • Na dan dolaska molimo Vas da uđete u objekt poslije 14,00 sati.
 • Na dan odlaska, molimo Vas da objekt napustite najkasnije do 11,00 sati prije podne.
 • Red i mir u objektu i njegovoj neposrednoj okolici (hodnicima, terasi, dvorištu, vrtu) mora se poštovati od 22,00 do 08,00 sati.
 • U objekt nije dozvoljeno unositi domaće životinje bez dozvole domaćina. Boravak domaćih životinja (psa, mačaka, ptica itd.) može dozvoliti isključivo domaćin uz naplatu po unaprijed ponuđenom cjeniku.
 • U vrijeme Vašeg boravka u našem objektu nisu dozvoljeni posjeti niti ugošćivanje drugih gostiju, osim onih koji borave u našem objektu, odnosno samo uz dozvolu domaćina.
 • Molimo Vas da radi Vaše sigurnosti u prostorije ne unosite hladnjake, ventilatore, kuhala, grijalice i slično, radi moguće neprilagođenosti našim instalacijama i neprimjerene potrošnje energije.
 • Molimo Vas da iz apartmana, soba i kuća ne iznosite nikakav inventar i opremu (ručnike, plahte, deke, suncobrane). Također molimo da stolove i stolice iz dnevnog boravka ne iznosite na terasu ili vrt te da ih ne izlažete suncu i kiši.
 • Ukoliko prekinete Vaš ugovoreni boravak ranije od ugovorenog ili rezerviranog termina, dužni ste platiti boravak kako je bilo to dogovoreno i rezervirano.
 • Usluge boravka u objektu i ostale ugovorene usluge naplaćuju se unaprijed prema važećem i ovjerenom cjeniku.
 • Domaćin je dužan Vaš boravak registrirati kako je to regulirano njegovim obavezama prema nadležnim državnim organima Republike Hrvatske.
 • Molimo Vas da prilikom odlaska pozovete domaćina da pregleda korišteni objekt. Eventualnu štetu dužni ste nadoknaditi na licu mjesta.
 • Prije Vašeg odlaska dužni ste predočiti račun o uplati usluga Vašem domaćinu.

Molimo Vas da Vaše dojmove upišete u knjigu utisaka koja se nalazi u objektu. Pritužbe i žalbe koje nisu u knjizi utisaka neće se uvažavati. Vaše sugestije pomoći će nam da ubuduće budemo još kvalitetniji.

Zahvaljujemo što ste odabrali naš objekt! Nadamo se da smo ispunili Vaša očekivanja i da ste se ugodno osjećali.

Ovaj kućni red sastavljen je u skladu s općim uzancama u turizmu i prema sustavu dodjele oznake kvalitete "Like HOME".

Vaš domaćin, obitelj

 

Opći uvjeti rezervacije i smještaja

Ponuda

Stella Adriatica apartmani osiguravaju gostu smještaj prema objavljenim informacijama dostupnim na web stranici www.stella-adriatica.com i u dogovorenom terminu, osim u slučaju izvanrednih okolnosti ili više sile.

Viša sila je okolnost na koju se ne može utjecati jer se ne može predvidjeti, pa samim time niti otkloniti (potresi, poplave, požari, štrajk, terorističke akcije, ratovi, smrt pružatelja usluge ili njegove najuže obitelji).

Rezervacija i plaćanje

Upiti za rezervacije primaju se internetom, telefonski ili osobno u našim prostorijama. Za potvrdu rezervacije potrebno je da Gost, u roku od dva radna dana od trenutka prihvaćanja ponude, uplati akontaciju u iznosu od: 30% od ukupne cijene za rezervacije, te da pošalje potvrdu o uplati, dok ostatak iznosa i boravišnu pristojbu Gost plaća na recepciji na dan dolaska u apartman. 

Boravišna pristojba

Boravišna pristojba nije uključena u cijenu smještajne jedinice. Iznosi 1,33 €  po osobi na dan za odrasle osobe. Djeca od 12-18 godina imaju popust od 50% na taj iznos (0,66 €), dok djeca do 12 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu.

Parking

Parking se naplaćuje po danu i iznosi 5,00 €. 

Jednokratna naknada

Jednokratna naknada naplaćuje se prilikom prijave gosta na recepciji i iznosi 2,00 € po osobi.

Cijena smještaja

Cijene su objavljene uz svaku smještajnu jedinicu. Navedene cijene se odnose na boravak duži od dva i više noćenja. U slučaju kraćeg boravka cijena se uvećava za 30%.

Cijena uključuje: dnevni najam apartmana / sobe za dvije osobe, tjedno mjenjanje posteljine, ručnike, trošak struje i vode, pribor za kuhanje i jelo, wi-fi, korištenje teretane, krovne terase sa sunčalištem, tušem i whirpoolom, vanjski grijani bazen, wellness, bicikle za odrasle i djecu, dječje igralište.

Korištenje SPA zone je privatno uz prethodnu rezervaciju termina.

Doručak i druge vrste konzumacija u našem bistrou nisu uključeni u cijenu boravka.

Doplate po želji gosta

 • kolijevka za dijete 10,00 € dnevno
 • parking za drugi automobil 10,00 € dnevno
 • djeca do 5 godina u apartmanu borave besplatno

Obavezni dodatni troškovi

 • boravišna pristojba 1,33 € dnevno po osobi, djeca od 12-18 godina imaju popust od 50% na taj iznos (0,66 €)
 • parking 5,00 € dnevno 
 • prijava u objekt 2,00 € jednokratno

Pravo Stella Adriatica na promjene i otkaz rezervacije

Stella Adriatica apartmani zadržavaju pravo promjene rezervacije u slučaju izvanrednih okolnosti ili više sile. Rezervirani smještaj može se zamijeniti samo uz prethodnu obavijest Gostu i to sa smještajem iste ili više kategorije i po cijeni po kojoj je rezervacija potvrđena. Ako je zamjenski smještaj moguć samo u objektu po cijeni većoj za 15% od cijene rezerviranog smještaja, Stella Adriatica zadržava pravo naplate razlike u cijeni uz konzultaciju Gosta. Ukoliko zamjena nije moguća, Stella Adriatica zadržava pravo otkaza rezervacije uz prethodnu obavijest Gostu prije početka korištenja usluge, te mu jamči povrat uplaćene akontacije.

Pravo gosta na promjene i otkaz rezervacije

Ukoliko gost želi otkazati rezervirani smještaj, treba to učiniti pismeno (e-mail, fax, pošta). Penali za otkazivanje rezervacije plaćaju se u slijedećim slučajevima

 • otkazivanje u periodu od 14-8 dana prije dolaska naplaćuje se 30% iznosa rezervacije
 • otkazivanje u periodu od 7-2 dana prije dolaska naplaćuje se 50% iznosa rezervacije
 • otkazivanje u periodu od 1-0 dana prije dolaska ili nedolazak naplaćuje se 100% iznosa rezervacije.

Obveze gosta

Gost je obvezan:

 • posjedovati ispravne putne isprave te pribaviti vizu ukoliko mu je potrebna za ulazak u Republiku Hrvatsku
 • poštivati carinske i devizne propise Republike Hrvatske
 • pridržavati se kućnog reda u smještajnoj jedinici, te surađivati s pružateljima usluga u dobroj namjeri
 • svaku načinjenu štetu u smještajnoj jedinici gost je dužan na licu mjesta u cijelosti nadoknaditi
 • prilikom dolaska u mjesto boravka na recepciji treba predočiti voucher s detaljima o broju osoba i vrsti usluga koje im moraju biti pružene
 • Gost će snositi odgovornost i troškove nastale zbog nepoštivanja ugovornih obveza.
 • Gosti u smještajnu jedinicu dolaze poslije 15.00 sati, a na dan odlaska smještajnu jedinicu napuštaju do 11.00 sati. Predaja ključa smještajnih jedinica se obavlja na recepciji.

Prtljaga

Stella Adriatica ne odgovara za prtljagu koja je uništena, oštećena, izgubljena ili ukradena u smještajnoj jedinici. Izgubljena prtljaga ili krađa prijavljuju se pružatelju usluge smještaja i nadležnoj policijskoj postaji.

Reklamacije

Gost ima pravo tražiti određenu naknadu za neizvršene uplaćene usluge. Pri zahtjevu gost mora priložiti pismeni prigovor.

Postupak u svezi s prigovorom:

 • ukoliko gost na samom odredištu nije zadovoljan stanjem smještajne jedinice, treba odmah po dolasku izvijestiti recepciju Stella Adriatica. Gost je obvezan surađivati s predstavnikom Stella Adriaticaa u dobroj namjeri da bi se uzroci nezadovoljstva uklonili. Ako je prigovor opravdan, Stella Adriatica ne može gostu kao zamjenski smještaj ponuditi uslugu manje vrijednosti.
 • ako Gost samoinicijativno napusti smještajnu jedinicu i pronađe drugi smještaj, te tako ne pruži priliku Stella Adriatica da riješi problem, onda Gost nema pravo tražiti povrat novca niti uputiti tužbu za nadoknadom štete.
 • ukoliko Gost ne reklamira smještaj na licu mjesta ne ostvaruje pravo povrata novca.

Nadležnost suda

Ako gost nije zadovoljan rješenjem prigovora, ima pravo na sudsku arbitražu. U takvom slučaju bit će nadležan trgovački sud u Šibeniku.

Napomena

Uplaćivanjem akontacije, Gost u cijelosti prihvaća ove Opće uvjete.

 

Izjava o privatnosti

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, obrazac za rezervaciju apartmana) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

Pružanje informacija Google Inc.
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Facebook pixel / praćenje konverzija
S Vašim dopuštenjem, naše web stranice koristi Facebookov Pixel praćenja konverzija. Na taj način možemo pratiti Vaše kretanje kada kliknete na Facebook oglas te pratimo učinkovitost Facebook oglasa za potrebe statistike i istraživanja tržišta. Podaci koje prikupljamo su u potpunosti anonimni. Ipak, prikupljene podatke Facebook pohranjuje i procesuira (u skladu s njihovom politikom upotrebe podataka koju možete pronaći na sljedećem linku: https://www.facebook.com/about/privacy/). Facebook praćenje konverzija omogućuje Facebooku i njegovim partnerima da Vam prikazuju oglase na i izvan Facebooka. Na Vašem računalu pohranit će se kolačić za tu svrhu. (Ukoliko želite otkazati svoju suglasnost posjetite link: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/)

Računovodstvo
Podijelimo podatke s našim računovođama za porezne svrhe. Na primjer, dijelimo fakture koje izdajemo i primamo kod naših računovođa u svrhu popunjavanja poreznih prijava i računa na kraju godine.

Vrste osobnih podataka koji se obrađuju

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime i e-mail, te dodatno ako je navedeno: adresa, grad i poštanski broj, telefonski broj.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem kontakt forme na našoj web stranici. Također nas možete konktatirati i telefonom koji je naveden na web stranici ili putem slanja pošte na našu adresu koja je navedena na web stranici.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.

 

Uvjeti korištenja

Korištenjem web stranice stella-adriatica.com prihvaćate ove Uvjete korištenja.

Sadržaj na ovim web stranicama osigurava tim Apartmani Stella Adriatica Murter i zaštićen je autorskim pravima.

Ako nije drugačije naznačeno u samom sadržaju, imate pravo pregledavati, kopirati, printati i distribuirati (ali ne i mijenjati) sadržaj na ovoj web stranici, pod uvjetom da sadržaj koristite u informativne, nekomercijalne svrhe i da na sadržaj koji koristite postavite obavijest o autorskim pravima.

 

Kolačići - cookies

Korištenje kolačića (cookies)

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam vaša privola.

Vrste kolačića

 • Kolačići sesije i Trajni kolačići
  • Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.
  • Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada possjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.
 • Kolačići prve i treće strane
  • Kolačići prve strane (first-party cookies) - izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići često služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici.
  • Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.
 • Neophodni i ostali kolačići
  • Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. To su PHPSESSID kolačići i _exp kolačići.
  • Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.
  • Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.
  • Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

Kolačići koji se koriste na ovoj Internet stranici:

 • PHPSESSID
  • Kolačići s imenom PHPSESSID sadrže samo referencu na sesiju pohranjenu na web poslužitelju. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovom pregledniku i ovaj kolačić može se koristiti samo na trenutnoj web stranici.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski kolačić
 • cc_cookie_accept
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja svih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako ne prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • cc_cookie_decline
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja samo neophodnih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • exp_last_visit (1 godina), exp_last_activity (1 godina), exp_tracker (sesijski), exp_csrf_token (sesijski), exp_cart (1 dan)
  • Razni kolačići koji počinju sa 'exp_'. To su striktno neophodni kolačići postavljeni od strane našeg sustava za upravljanje sadržajem i sadrže podatke kao što su: kad ste posljednji put posjetili našu web stranicu, prethodne stranice koje ste pogledali, duljina sesije za prijavljenog korisnika, ID sesije... Ovim kolačićima se ne prikupljaju Vaši osobni podaci, oni se koriste samo za osnovnu funkcionalnost internet stranice. 'exp_last_visit' i 'exp_last_activity' pohranjuju samo informaciju datum/vrijeme vašeg posjeta. 'exp_tracker' prati zadnje 2 stranice koje ste posjetili tako da vas, ako je potrebno, možemo vratiti natrag na odgovarajuće stranice. 'exp_csrf_token' se koristi kod slanja formi na stranici, to je jedinstveni i nasumični niz brojeva i slova koji štite našu web stranicu od neželjene pošte. 'exp_cart' ne prikuplja osobne podatke, sprema samo identifikacijski broj vaše košarice.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • exp_csrf_token i exp_tracker su sesijski kolačići, ostalo su trajni kolačići
 • __atuvc (1 godina), __atuvs (30 minuta), __atssc (1 godina)
  • Ova web stranica koristi AddThis, pružatelja usluga socijalnih dodataka i usluga web analize koje nudi Add This, Inc. ("AddThis"). AddThis koristi kolačiće kako bi vam omogućio dijeljenje sadržaja putem društvenih medija. Kada koristite alate za dijeljenje sadržaja na našoj web stranici AddThis također prikuplja podatke o tome što se dijeli, kada i kako. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se na AddThis poslužitelj i pohranjuju se tamo. AddThis će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice i sastavio izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. AddThis može prenijeti te podatke trećim stranama, ako je to propisano zakonom ili ako treće strane obrađuju podatke u ime AddThis. AddThis također može koristiti podatke koji nisu osobni podaci o posjetima naše web stranice u cilju pružanja usluge ciljanim oglašavanjem. Pogledajte AddThis Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy. Na stranici http://www.addthis.com/privacy/opt-out možete isključiti prikupljanje Vaših podataka za mrežno oglašavanje temeljeno na ponašanju.
  • addthis.com: ssc, cw_id, mus, uid, sshs, ssh, _ga, _gid, ssc, uvc, ouid, notice_preferences, notice_gdpr_prefs, na_tc, loc, na_id
   facebook.com: sb, datr, locale, wd, fr
   pinterest.com: _auth, _pinterest_cm, _pinterest_sess
   linkedin.com: _lipt, liap, lang, lidc, bcookie, _guid, _ga, sdsc, li_at, JSESSIONID, bscookie, sl, share_setting, visit
   ova internet stranica: __atuvc (1 godina), __atuvs (30 minuta), __atssc (1 godina)
  • Trajni kolačići
 • _ga (2 godine), _gid (1 dan), _gat (1 minuta), AMP_TOKEN (30 sekundi - 1 godina), _gac (3 mjeseca), __utma (2 godine), __utmb (30 minuta), __utmc (sesijski), __utmt (10 minuta), __utmz (6 mjeseci)
  • Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Koristimo način intergracije koji anonimizira vašu IP adresu. Google Analytics koristi kolačiće za analizu vašeg korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. Google može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrade podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Trajni kolačići
 • __ncuid (1 godina)
  • Ova web stranica koristi DoubleClick, tvrtku za posluživanje oglasa u vlasništvu tvrtke Google Inc ("Google"). DoubleClick koristi kolačiće za prilagodbu oglasa vašim interesima za pregledavanje. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naših web stranica (uključujući vašu IP adresu) prenose se na poslužitelj i pohranjuju. Ove se informacije upotrebljavaju za nagađanje vaših interesa da bi vam poslužili ciljano oglašavanje. Pogledajte pravila privatnosti usluge DoubleClick na sljedećem linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Na sljedećem linku možete isključiti prikupljanje Vaših podataka za personalizirano mrežno oglašavanje https://adssettings.google.com/anonymous?hl=en.
  • doubleclick.net: DSID, IDE
   ova internet stranica: __ncuid (1 godina)
  • Trajni kolačići
 • CONSENT, PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, _ga
  • Ova web stranica koristi YouTube, servis za pohranu i pregledavanje video dokumenata. Koristimo YouTube način implementacije videa za veću privatnost, u kojem YouTube neće pohranjivati podatke o posjetiteljima osim ako pokrenu reprodukciju videozapisa. Pogledajte pravila privatnosti YouTube servisa na sljedećem linku: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines
  • Kolačići treće strane - YouTube
  • Trajni kolačići
 • NID (6 mjeseci), 1P_JAR (1 mjesec), CONSENT (20 godina)
  • Ova web stranica koristi Google kartu, ovi kolačići registriraju anonimne statističke podatke o korištenju Google-ovih alata i servisa. Ovi kolačići ne prikupljaju osjetljive podatke osim ako se ne prijavite na svoj google račun, u tom slučaju vaši su odabiri povezani s vašim računom. Dodatne informacije potražite u općim Google pravilima o privatnosti http://www.google.com/intl/en-GB/policies/privacy/.
  • Kolačići treće strane - google.com
  • Trajni kolačići

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.

Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu ove stranice.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u "anonimnom" načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.